Vieno kąsnio sumuštiniai iškiliai progaiVieno kąsnio sumuštiniai valgomi tiek šeimos ir draugų susibūrime, tiek ir oficialiuose priėmimuose po renginių arba renginių didžiosios pertraukos metu. Klaidinga galvoti, kad vieno kąsnio sumuštiniai ir apsiriboja tik sumuštinukais, pervertais mediniais maisto smeigtukais. Meniu gali būti tikrai daug įvairesnis. Vien žvilgtelėję į naršyklės vaizdų paieškos rezultatus pamatysime pagal raktažodį vieno kąsnio sumuštiniai kitų maisto pavyzdžių. Susitikus su maisto tiekėju galima likti tikrai nustebintam, nes sužinosite dar daugiau!

Vieno kąsnio sumuštiniai – tai maistas, kuris gali būti patiekiamas grynai ant švediško tipo stalo, bet kuo puikiausiai tokiu valgiu galima mėgautis ir susėdus aplink stalą per kokias vaiko krikštynas ar kita svarbia proga. Vieno kąsnio sumuštiniai tai yra ir įdaryti kiaušiniai. Pavyzdžiui, kai virtas kiaušinis vertikaliai pjaunamas per pusę, išimamas trynys ir į baltymą jau dedamas įdaras, ant įdaro – papuošimas (dažniausiai žalumynai, tarkime, petražolės lapelis ar pan.). Taip pat vieno kąsnio sumuštiniai tai ir maži dailūs krepšeliai su įdaru. Jie gali būti tiek desertiniai, tiek įtaryti lašišos ar mėsos pagrindu paruoštu įdaru. Ikrai – tai produktas, kuris taip pat tinkamas vieno kąsnio valgiams, kad ir tuose pačiuose krepšeliuose iš tešlos.

Svarbus akcentas sudarant meniu yra tas, kad vieno kąsnio sumuštiniai neturėtų būti birūs. Tas pats galioja švediškam stalui bei furšetui. Imdamas šventės ar susiėjimo dalyvis neturėtų baimintis dėl to, ar maistas nenukris jam ant drabužių. Taigi tai yra elementarus reikalavimas švarai ir tvarkai palaikyti. Prie meniu sudarymo reikės pavargti labiau tada, jei iš anksto nežinote, kiek dalyvių yra vegetarai. Vegetariškais patiekalais, žinoma, gali valgyti visi, bet ne visi gali jais mėgautis, štai kur skirtumas. Todėl vegetariškų ir nevegetariškų užkandžių kiekiai turi atitikti svečių poreikius. Tuomet iškilmingos šventės dalyviai neturės kuo skųstis. Beje, nors dauguma valgių patiekiami su smeigtukais, valgantieji turi gauti po lėkštelę, nes tai yra patogiau, kai norima paimti daugiau skirtingų užkandžių. Apklausos ir praktika rodo, kad žmogui užvalgyti ir pajausti sotumą įmanoma maždaug po 10 vieno kąsnio užkandžių. Mažai tai ar daug kiekvienas sprendžia pagal save. Juk sotumas priklauso ir nuo žmogaus apetito tą dieną ir nuo jo gyvenimo būdo ir nuo maisto sudėties. Gyvenimo būdas turi įtakos, nes daug fizinio aktyvumo turintys žmonės išalksta dažniau ir pasisotinimui reikia daugiau. Tuo tarpu pasyviai gyvenantis ir dirbantis sėdintį darbą žmogus vieno kąsnio sumuštinių suvalgys mažiau. Darome išvadą, kad tie 10 užkandžių yra tik vidurkis, o ne konkretus užkandžių skaičius, kurį suvalgo seminaro dalyvis.

Kas dar būdinga vakarams, kuriuose patiekiami vieno kąsnio sumuštiniai?

  • Būdingas gėrimas – vynas, iš anksto papilstomas į taures;
  • Užkandžiai, kurie akį traukia savo spalvingumu;
  • Foninė muzika, kuri papildo gerą nuotaiką.

Kai visi reikalavimai oficialiam susitikimui ir aptarnavimui yra paisomi, tada geri prisiminimai išliks ilgam ir į tokį susitikimą norėsis ateiti dar ne kartą. Pavyzdžiui, jei kalbama būtų apie seminarą, kuris vyksta per tris dienas… Jei pirmos dienos seminaro metu per ilgąją pertrauką dalyviai negaus pavalgyti, antrą dieną gali didelė dalis dalyvių nebepasirodyti, nes nebus nusiteikę tris dienas iš eilės vakarais jaustis alkani. Įsivaizduokite, kad darbo vietoje žmogus pavalgo 12-13 val. dienos metu ir iki darbo pabaigos spėja iš naujo išalkti. Seminaras prasideda netrukus po darbo, todėl laiko lieka tik tiek, kad nuvažiuoti galima nepavėlavus. Nelieka kada stabtelti ir užkąsti pakeliui. Jei per seminaro pertrauką nėra pakankamai maisto, dalyvis didžiąją dalį dienos alkanas, o tai – negerai.

Vieno kąsnio sumuštiniai iškiliai progai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *